Ervaringen

Ervaringen van ouders en leerlingen

Zeer enthousiast

We zijn zeer enthousiast over de studiebegeleiding waar jij en je collega’s voor staan. Achteraf hebben we spijt dat we er niet voor hebben gekozen om op zijn minst alvast te starten met 1x per week begeleiding toen Jaimy begon op het voortgezet. Wij gingen op zoek na 1,5 jaar. Haar eis was ‘weg van school’ en ik zelf wilde dat ze naar Jaimy zelf keken en dat er leerlingen van alle scholen kwamen. Nou dat is ‘t geval…onze eerste kennismaking voelde als thuiskomen. Inmiddels weten we dat jullie altijd voor ons klaar staan, meedenken, flexibel zijn en op zo’n manier begeleiding bieden dat ze zelf tot actie overgaat en zelfvertrouwen krijgt.

Jaimy en Nicole

Intakegesprek vooraf is prettig

Vanaf het eerste contact voelt het goed. Het intakegesprek vooraf is prettig om inzicht te krijgen in de manier van begeleiding. Doordat er bij SBWeert uitgegaan wordt van een bepaalde zelfstandigheid van de leerlingen, komt de motivatie om te gaan en daar te werken aan zijn huiswerk vanuit mijn zoon zelf. De rust, de extra momenten vooraf aan een toetsweek, de uitleg indien nodig en de hulp bij het maken van een planning, wordt door mijn zoon als erg fijn ervaren.

Chantal

rust en ruimte gevonden

“Onze zoon die qua leren plannen vastliep heeft bij SBW de rust en ruimte plus hulp gevonden om te plannen en aan te pakken. Daarnaast kon hij met vragen over een specifiek vak terecht bij één van de medewerkers. Van een jongen die last had van het onoverzichtelijke, tot een zelfverzekerde jongen die zelf in staat is zijn zaakjes te regelen. En dat terwijl hij ook nog eens een relatief jonge leerling was om naar het voortgezet te gaan. Top!”

Renate

Helpt mij perfect

SBW (en vooral Bieke) is super fijn om naar toe te gaan. Rustig huiswerk maken, leren en vragen stellen wanneer je het wil en nodig hebt. Het helpt mij perfect!

Luuk

Begrip voor de leerling

Wij zijn als ouders, maar ook als leerling heel blij met de extra ondersteuning van SBWeert. Bieke en haar team zijn betrokken en goed op de hoogte van de door de scholen gestelde eisen door het onderhouden van een goed contact met de scholen. Maar bovenal hebben zij begrip voor de leerling. Zij luisteren naar de leerlingen, proberen hen op hun gemak te stellen en hen vooral heel goed te helpen.

Esther en Daan

Oprechte aandacht

Onze dochter is inmiddels een aantal jaren bij Studiebegeleiding Weert en het werkt naar volle tevredenheid. We merken dat de structuur die Bieke en haar team weet te bieden de juiste is. Het team weet zich goed te verplaatsen in de situatie waarin je als student zit en er is altijd iemand aanwezig die het vak beheerst. Je blijft zo niet hangen op de lastige onderdelen maar je gaat vooruit….. en als het even helemaal niet lukt is er altijd een luisterend oor, met oprechte aandacht. Kortom een aanrader!

Luc

Ongedwongen sfeer

Mijn zoon gaat graag naar Studiebegeleiding Weert, in een ongedwongen sfeer kunnen ze aan het werk, vragen stellen kan altijd. Is er op dat moment niet iemand aanwezig in het vakgebied waar ze begeleiding in nodig hebben dan wordt er naar een oplossing gezocht. Ook als ouder ervaar ik dat het prettig is om af en toe een terugkoppeling te krijgen over hoe het gaat, dat wordt netjes verzorgd. De samenwerking is prima…

Jasperina

Fijne en rustige plek

SBWeert heeft onze zoon enorm geholpen met leren plannen en het aanbrengen van structuur. Ook op inhoud staan de medewerkers van SBW altijd klaar om nog wat uit te leggen of te overhoren. Nu -na 1,5 jaar- biedt SBWeert nog steeds een fijne en rustige plek voor onze zoon om te studeren.

Anneloes