Wat doen wij

Huiswerkbegeleiding

Wij verzorgen huiswerkbegeleiding voor alle kinderen die op de middelbare school zitten.
Daarbij realiseren we ons dat niemand hetzelfde is en streven wij de doelen na die de leerling zichzelf stelt. Soms maken we tijd om te motiveren, stimuleren, activeren. Soms ook juist even niet. School is veel meer dan alleen maken en leren van huiswerk. Als er -om welke reden ook- geen ruimte is in je hoofd om met school bezig te zijn, helpen we je eerst om ruimte te maken. En dán gaan we aan de slag. Je krijgt vakinhoudelijke hulp en hulp bij studievaardigheden. Samenvattingen maken, actief leren. Alles wat je kan helpen om goed door je middelbare schooltijd te komen!

Bijles

Als je puur vakinhoudelijke ondersteuning nodig hebt, dan kun je het beste een bijles plannen. Je gaat dan met één van onze medewerkers aan de slag om het betreffende vak onder de knie te krijgen, in een 1-op-1 setting. De bijlessen worden doorgepland, zolang als dat wenselijk is. En daarna stopt het gewoon.

Training

Ik leer leren© is een training die (vooral) gericht is op kinderen uit groep 8 en de brugklas. Je leert er heel veel over hoe, wanneer en waar jij het beste kunt leren. Maar ook leer je over plannen & organiseren, motivatie, concentratie en niet-helpende gedachten. Een heel waardevolle training als basis voor jouw leerproces! De training wordt bij voorkeur in een groep gegeven maar kan ook als individuele training geboekt worden.

Eindexamenvoorbereiding

In aanloop naar de examens is het fijn je extra goed te kunnen voorbereiden. De examenstof nog een keer uitgelegd krijgen, voorbereid worden op hoe zo’n examen eigenlijk zal gaan. Daarom kun je bij ons voor de vakken Wis A en Wis B, Economie, Bedrijfseconomie, Natuurkunde, Scheikunde, Biologie, Engels en Nederlands. Dit geldt zowel voor leerlingen van mavo, havo als vwo. In een training van 1 dag, in groepen van maximaal 8 leerlingen, zet jij de puntjes op de ‘i’. Dat alles onder begeleiding van topdocenten die ervaring hebben met het begeleiden van eindexamenklassen.

Basisschoolbegeleiding

Als je kind op de basisschool vastloopt, wat vaak voorkomt op het gebied van begrijpend lezen en rekenen, kan het zinvol zijn om (tijdelijk) ondersteuning te bieden. Dit betreft altijd maatwerk; neem contact met ons op via het contactformulier!