Blog

Geen stress! 5 top-tips voor examensucces:

Het valt niet mee, na zo’n jaar met voornamelijk online lessen, om vol goede moed aan je examens te beginnen. Daarom van ons, 5 top-tips voor examensucces. Zet hem op!

1. Drink water! 75% van je hersenen bestaat uit water; zelfs een klein vochttekort doet je concentratievermogen al enorm afnemen! Drink vlak voor je examen een glas water en zorg dat je een flesje water meeneemt, dat aan het einde van 1 examen leeg is!

2. Concentratievermogen weg? Leg je pen neer, haal 3 keer heel rustig en diep adem en draai dan met je ogen een paar ‘liggende achtjes’.

3. Maak je niet druk; dat heeft namelijk geen zin! Je hebt gedaan wat jíj kon en nu moet je vertrouwen op jezelf. Stress heeft eerder een negatief dan een positief gevolg op je prestaties, dus laat dat maar los.

4. Slaap genoeg! Zet je telefoon vanaf 20.00 uur uit (liefst nog eerder!) en kruip op tijd je bed in. Deze periode zal er via social media gegarandeerd onrust op je afkomen. Wil je dat? (NEE, dat wil je niet!) Probeer je phone maar minimaal te gebruiken deze weken; het gaat nu om jóu en niet om wat je vrienden vinden/denken/doen.

5. Eet vlak voor je examens weinig suikers. Na de eerste ‘piek’ volgt altijd de dip! Je wordt moe en kan je minder goed concentreren. Heb je tijdens de examens iets nodig? Noten en rozijnen zijn goed ‘brainfood’. En een kauwgompje –wel stiekem kauwen;)- kan je ook helpen om je te concentrere