Blog

Ouders…wat moet je ermee?!

Zo zorg je ervoor dat ze zich niet te veel met jou bemoeien.

Door de online lessen is de kans groot dat je ouders zich ineens veel vaker met je schoolwerk bemoeien. Ze krijgen er ook veel meer van mee tegenwoordig! Sommigen vinden dat fijn, maar wát als je het niet fijn vindt?

Hoe zorg je ervoor dat ze zich niet te veel met jou bemoeien? Laten zien dat je ‘in controle’ bent! En zó doe je dat:

  1. Maak een planning in je papieren agenda. Ja echt! Want dat snappen je ouders beter dan wat je op je telefoon allemaal voorbij laat flipperen, waardoor ze snel geïrriteerd raken.

  2. Schrijf alles op wat je moet doen, maken en leren. En, nog veel belangrijker: koppel daar je ‘strijdplan’ aan. Dus die toets van volgende week, deel je op in kleinere stukjes en die kleine stukjes plan je op verschillende dagen in. Elke dag een beetje, want dan heb je ook nog tijd voor leuke dingen.

  3. Belangrijk: Streep af wat klaar is! En laat dan je agenda gewoon op de keukentafel slingeren. Zo zien je ouders dat je goed bezig bent.

  4. Je ouders willen graag ‘belangrijk’ zijn voor jou. Vraag ze dus af en toe om hulp! Of ga een stukje met ze wandelen en klets ondertussen over van alles en nog wat. Echt…zo simpel kan het zijn!

  5. Ten slotte…realiseer je dat je ouders het beste voor jou willen. Probeer dus niet meteen boos te reageren. Heb geduld met ze. Ze bedoelen het goed, ook al zijn ze een beetje ouderwets ?.